Ali ja hankinta

Kävin tuossa viime viikolla erään asiakkaan luona, jossa pöydän toisella puolella toimi piinkova ammattiostaja. Jälleen siinä neuvottelujen aikana mietin, että miten paljon olemme erilaisia ja samalla niin samanlaisia. Eräänlainen Jekyll ja Hyde- pariskunta. Rupesin miettimään tätä roolileikkiä enemmän. Monta nyanssia tulee mieleen, mutta lopputulemana on se, että mielestäni myyjän ja ostajan suhde on jaettavissa kahteen ryhmään. Faktat esille eli dollarit pöytään- suhde ja sitten on suhdetoiminta edellä menevä parivaljakko. Heti perään haluan lisätä, että jälkimmäinen ei ole mikään paras kaveri- toiminta vaan jotain paljon arvokkaampaa. Luottamus. Aah! Se paljon tunteita parisuhteisiinkin sisällytetty teesi. Ihmiskunnan olemassaolon aikana, tämän puutteesta ne isommatkin puukkohippaset ovat saaneet alkunsa. Kysykää vaikka tämän päivän AY:ltä vs. hallitukselta. Kysymys vaan on siitä, että ketä tässä on nyt ostaja ja myyjä.

Itse haluan kuulua siihen kategoriaan, jossa insinöörin tarkkuudella paketoidaan faktat osaamisen paperikääreeseen ja päälle näkyy, että ammattilainen on asialla. Eräänlainen hiusten halkominen ei ole sitä mitä itse kannatan. Tämä johtuu siitä kaikkein kalleimmasta pääomastamme – aika. Rahaa saa edelleen erilaisilta rahoituslaitoksilta jopa typerimmillekin ideoille, kunhan osaa sen myydä. Ostajalle aika on yhtä kallista kuin myyjällekin. Kysykää keneltä tahansa, jonka oikea pesti on olla ammattiostaja, että paljonko aikaa menee tarvelaskentaan, excelien pyörittämiseen ja budjetointeihin. Ei mikään helppo nakki. Tässä lama-ajan liitossa tärkeintä itselleni on se, että koen luottamuksen vallitsevan molemmin puolin. Kauan aikaa sitten, muutaman yksittäisen nettipokerikokeilun jälkeen, tulin siihen tulokseen, ettei tämä ole minua varten lainkaan. Olen yksinkertaisesti niin huono pokerinpelaaja. Tämä ”korttien piilottelu” ei ole elämän alun oppirahojen maksamisten jälkeen enää seurannut itseäni työelämässä. Syy on yksinkertainen. Sekoan korttien laskemisessa ja näppäryydessä olla ovela. Tämän vuoksi olen oma apina itseni, faktat pöytään ja tunne siitä, että onko tämä hyvä naimaliitto vai ei saa sitten ratkaista. Alea jacta est. 

Tunne ohjaa meitä päätösten suhteen. Ja tästä aiheesta on raapustettu jos jonkinmoista raamattua. Totuus vaan on se, että tunne ohjaa meitä tieteellisen tarkasti päätösten teon kynnyksellä ja eteisessä. Kokeilepa mennä joskus vaikka sunnuntaina autoliikkeeseen ja seuraa siellä ihmisten kanssakäymistä myyjien kanssa. Hienoja mielikuvia Rembrantisti maalataan sille, jota autokuume on tartuttanut.

Takaisin aiheeseen. Alihankinta- messut. Olemme ensimmäistä kertaa osallistumassa WIRECO-yrityksenä alihankintamessuille yhdessä Turun Seudun kehittämishankeryhmän kanssa. Jostain hyvästä syystä meidät sinne ryhmään kelpuutettiin. Meidän mukana on laivatelakkaa, robotiikkaa yms. Odotan tapahtumaa suuresti. Kyseessä on Suomen suurin (?) teknisen alan messutapahtuma kategoriassa persiistä perämoottoriin. ”Olisi” kiva saada jotain uutta kontaktia sellaisiin yrityksiin, osaajiin ja päättäjiin, joista itsellämme ei ole mitään tietoa. Varmaan sama agenda on muillakin. Tätä vartenhan sinne keräännytään ja minglaillaan. 

Tervetuloa osastollemme E1020.

T:WIRECO