Ensiaskeleeni WIRECOlla

Se kaikki alkoi kun pääsin työhaastatteluun WIRECOlle. Muistan vain sen, että olin noin tunnin etuajassa ja pöydän toisella puolella istui Ali Berrebbah. Niko oli vielä syömässä, mutta tulisi pian. Tapasin myös Lassin, silloisen myyntihenkilön, joka vaikutti todella mukavalta. Silloin kuitenkin tajusin, että olin astumassa suuriin saappaisiin; Lassi oli ”myynnin insinööri”… En edes tiennyt, että sellaiseksikin voi itsensä lukea. No kuitenkin, Niko saapui kuin saapuikin ruokatauolta ja haastattelu alkoi. Totta puhuakseni en oikein muista tuosta keskustelusta juuri mitään. Oletan, että me puhuttiin vakavasti opiskeluistani, aiemmasta työkokemuksesta, sekä tulevaisuudesta ja sitten lähdin jo takaisin kotiin.

Aikaa kului ja olin tyypilliseen tapaani matkalla Raumalta Loimaalle viikonlopuksi kun puhelin soi. Se oli Ali Berrebbah, Wirecon myyntijohtaja, joka kertoi minun saaneen paikan. Ilmeisesti tulevaisuudesta maalaamani kuva WIRECOn kahvihuoneessa oli tehnyt Aliin vaikutuksen. Hän kysyi, kuinka pian voisin aloittaa ja lupasin, että heti kun minulla on kämppä Turusta. Tämä tapahtuikin hyvin nopeasti, noin viikko kyseisestä puhelusta. 

Aluksi ajatus työstä, josta minulla ei ollut aiempaa kokemusta, pelotti, mutta onneksi Lassi oli töissä vielä tammikuun loppuun. Minulla olisi siis oma mentori, ja asetinkin tavoitteeksi imeä itseeni niin paljon tietoa kuin vain oli mahdollista kuukauden aikana. Sain kuitenkin ensimmäisen tulikokeeni jo tammikuun ensimmäisellä viikolla, kun Lassi oli lomalla ja minun piti tarttua puhelimeen ensimmäistä kertaa työmielessä. Onneksi hikoilu ei näy puhelimessa. Muutaman puhelun jälkeen, jännityksen hävittyä olin kuin uusi ihminen (WIRECOmies 😉 ).

Nyt oltuani WIRECOlla vähän yli kaksi kuukautta, voin sanoa, että itsensä haastaminen on todella arvokasta. Olen saanut oppia kahdelta täysin erilaiselta johtajalta, sekä oppinut paljon myös itsestäni. WIRECOlla on hieno tapa saada jokainen työntekijä tuntemaan itsensä osaksi kokonaisuutta. Laatu ja asiakaslähtöisyys on keskiössä. Odotan innolla, miltä WIRECOn tulevaisuus näyttää ja haluan itsekin olla osana sitä ja muovata sinne oman kädenjälkeni.

Tästä eteenpäin kaikki on niin sanotusti historiaa, toivottavasti saan tehdä sitä juuri Sinun/teidän kanssanne.

Eemeli Rasi