Kesä, sangria ja kiire

On se aika vuodesta, kun työelämän muurahaiset, oravanpyörän marsut ja muut B.Virtaset suunnittelevat lomiaan, mökkitouhujaan tai seisakkitöitään. Kamala pino papereita, tuhat projektia selvitettävänä ja minne laittaa lapset hoitoon jne. Kuulostaa niin tutulle.

Me WIRECO:ssa olemme koko kesän työn touhussa. Teollisuuden kunnossapitotyöt ja seisakit aiheuttavat materiaalihankinnoissaan omat haasteensa, joihin me yritämme tuoda ratkaisuja. Samaan aikaan, kun Suomen suvi heinäkuussa pistää tavarantoimittajat Suomessa tavoitettavuudeltaan ja saatavuudeltaan haasteelliseksi niin Euroopassa ollaan vielä täysi vaihde päällä. Haasteita tulee eteen vasta elokuussa. Silloin Eurooppa – muu osa – viettää siestaa. Tämä kannattaa pitää mielessä.

Ennen kuin pääsemme lomanviettoon ja nauttimaan lämpimistä keleistä niin vielä täytyy painaa hommia. Viime viikon EuroMining 2015 – messujen antina tuli uusia kontakteja ja projekteja, joiden parissa alkuviikko menee mukavasti. Tämä on positiivista vaikka messut olivatkin kutistuneet edellisistä huomattavasti ja kävijöitäkin oli selvästi vähemmän. Kyllä kaivosalakin sieltä vielä nousee kun yleinen kysyntä alkaa vetää. 

Toivottavasti useimmille tämän vuoden alku on ollut positiivista. Kaikille se ei välttämättä sitä ole kuitenkaan ollut. Vaalit, kriisit, Kreikka, populismi, ääriliikkeet, maidon kallistuminen… Äääh! Pitää vaan toivoa, että isoveljemme valtiovalta osaa uudella joukkueellaan tehdä oikeita taktisia peliliikkeitä. Tästä tulisi toivottavasti positiivista pöhinää ja luottaisimme tulevaisuuteen, esimerkiksi investoimalla teollisuuteen. Hyviä juttuja ovat Varsinais-Suomen telakkateollisuuden elpyminen ja Äänekosken biotuotetehdas puhumattakaan useista muista selluhankkeista. Lisää näitä ja jo on kaapelimieskin tyytyväinen.
Jatketaan tästä tovi ennen ansaittuja lomia. Tsemppiä!