Kesä tuli ja mies suli

Odoo CMS - a big picture

Muistaako kukaan tällaista suvea mitä armon vuonna 2018 on saatu kokea…? Ei ainakaan allekirjoittanut. Vaikka itse olenkin ns. selkeiden vuodenaikojen fani, niin kesä on minulle sitä mieluisinta aikaa. On sitä kuuluisaa valoa ja lämpöä. Ennen kaikkea valoa. Enkä nyt puhu rouva Valosta… ;) Mutta, lämpöä piisasi ennätyspitkään ja paljon, ja onhan se ihan mahtavaa! Toki, kun mietin jotain harrastuskaveriani, joka eilen kertoi, että edellisellä viikolla putkihommissa konehuoneen lämpömittari on väläytellyt +49°C:tta. Morjensta pöytään, sanon minä!! Ja tässä kohtaa, kun tätä kirjoitan niin jonkun likaisen sammakon selän nuolija(t) sanoo, että ennätyskuumaa on vielä edessäpäin tulossa…

Itse tein näiden kuumien ilmojen aikaan hyvinkin tietoisesti sitä, että asetuin kategoriaan ’lama-ajan downshiftaaja’. Alleviivauksella yritin asettua. Ajattelin jotenkin fiksusti, että monta vuotta kokeneena voisin ottaa vähän rennommin, koska teollisuus on tunnetusti hiljaista heinäkuun ennen ja jälkeen puolen välin. Sen enempää yksityiskohtia miettimättä niin vieläkin rennommin olisin voinut ottaa. En minä hirveän paljon tai pitkiä päiviä toimistolla viettänyt aikaa, mutta puhelimesta minut kyllä tavoitti. Välillä tuntuu siltä, että se on integroitu kämmenpohjaan ja korvan juureen. Kyllähän sitä myös tuli liikuttua asiakkaissakin, koska joillekin tämä aika vuodesta on se paras aika ”miettiä”, kun se kaikkein kiirein arjen portaali on pakostakin rauhoittunut. Joka tapauksessa, sarja pakkoliikkeitä siis tuli kesänkin aikana suoritettua.

Näin jo jollain tasolla kokeneempanakin yrittäjänä en edes yritä rimpuilla kohtaloani vastaan. Minä sitten sovitan tekemisen ja olemisen sietämättömän keveyden yhteen. Luotan ja luotin siihen, että sähköpostit ja puhelut tarttuvat kiinni, kun sen paikka on. Voin olla rehellinen, nostaa käden ylös ja sanoa, että hirveän pro-aktiivinen en ollut. Mutta se suotakoot allekirjoittaneelle, koska vanha totuus on se, että maratonia ei jaksa juosta satasen vauhdilla alusta loppuun. Hetken aikaa (5 vuotta kenties…), mutta kaikilla meillä on omat kapasiteettimme. Silti, kaikki mitä tuli eteen niin aina tuli tehtyä. Hyvä minä.

Kesän jälkeen hienointa tässä työssä on se, että osasta ihmisiä (asiakkaat) oikein huomaa, että ovat oikein levänneet, energisiä ja positiivisuus on päällimmäisin vaatekerta. Tämä pistää miettimään monta kertaa sitä, että miksi ihmeessä tämä työjärjestelmämme on luterilaisen viisipäiväinen. Miksi se ei voisi olla vaikka lyhennettyjä työpäiviä tai jotain muuta…? Olisiko se oma bisneksen tekeminen sen heikompaa, jos lepäisi vähän enemmän? Mitä sen levon tai jonkun muun kevyemmän tekemisen kustannuksella sitten oikein voisi hävitä? En usko siihen, että työn tekemisen tuloksella numeroiden valossa on suurta eroa, että jos tekee esim. neljä päiväistä viikkoa tai kuusi tuntista työpäivää. Siihen heittäytyminen onkin sitten ihan toinen asia.

Joka tapauksessa itse olen päättänyt rytmittää työni jatkossa erilailla. Minulle siihen kuuluu aamuisin urheilut ja ei kellon kanssa orjailut. Sovitut asiat ovat aina sovittuja ja niistä pidetään kiinni. Ihan aina. Toki minun arjen heräämiset ovat ennen kukonlaulua, mutta pointti tässä on enemmän siellä itsestä huolehtimisessa. Mitä se on, niin olkoot se jokaiselle sitä parasta mahdollista. Minulle se on urheilu, uni ja unelmat.

Ituhippinen lopetus tässä kohtaa olkoon seuraava: ”Mitä meille täällä elämässä loppujen lopuksi sitten jää käteen, niin jos oikein hyvin käy, niin näemme noin 75–80 auringon kiertoa.”

Loistavaa lomien loppumista, joillekin sen alkamista ja parempaa arkea. Täällä ollaan taas.