The Lady In The House

Vähän vajaat 5 kuukautta sitten WIRECO:n toimiston naulakon alle ilmestyi vaaleanpunaiset tennarit. Näky eteisessä oli ensimmäisinä aamuina kuulemma perin outo, oletettavasti kuitenkin ihan hyvässä mielessä. Hyvin nopeasti nuo tennarit sulautuivat joukkoon ja kuuluivat jo luontevasti ”kalustoon”. Aivan yhtä luontevasti kuin niiden kantajansakin. 

Niin kliseiseltä kuin se tuntuukin sanoa, niin ensimmäiset kuukaudet WIRECO:lla ovat menneet nopeasti. Ala ja sen ns. peruskuviot ovat entuudestaan tutut mutta paljon on silti ollut myös uutta ja opittavaa. Ja hyvä niin. WIRECO:lle tullessani kaipasin uusia haasteita ja niitä minulle myös tarjottiin. Jo nyt muutaman kuukauden aikana olen saanut olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa mielenkiintoisia ideoita, uudistuksia ja muutoksia. Olen päässyt sekä haastamaan että toteuttamaan itseäni ja olen saanut olla osana juuri kaikkea sitä, mitä kuvittelinkin hypätessäni isosta organisaatiosta pienemmän yrityksen matkaan. 

Nyt tämän oman blogikirjoitukseni äärellä olen taas ohimennen lueskellut myös vanhoja ’Alin ajatuksia’. Eräästä vajaan kolmen vuoden takaisesta tekstistä silmiini osui lause: ”Eniten haluaisin olla se työnantaja, joka antaa tekijälleen mahdollisuuden ja tilan kasvaa, kehittyä ja loistaa.” Ja jos jossain, niin tässä kohtaa voin ilokseni todeta kirjoittajan onnistuneen tavoitteissaan. On ollut oikeasti mahtava huomata, mikä luotto osaamiseen ja tekemiseen taustalta löytyy. Sekään kun ei aina ja kaikkialla ole mikään itsestäänselvyys. Itse olen niitäkin työpaikkoja menneiden työvuosien varrella nähnyt, missä kaikki vähäinenkin luovuus kuihdutetaan ja ihmiset lokeroidaan hyvin tiukasti omiin työnkuviinsa. Onneksi tämä ei ole WIRECO:n tapa toimia. Se tapa, mihin jo Lassikin omassa blogi-kirjoituksessaan viittasi. Se tapa, mikä tekee WIRECO:sta WIRECO:n ja meistä WIRECO:laisista meidät. 

Itse huomaan jo näin muutamassa kuukaudessa muuttuneeni sydämeltäni vihreäksi. Ja kovaa vauhtia olen toivon mukaan muuntumassa siksi ’vihreäksi haltijaksi’ mistä Ali viime vuoden lopussa mainitsi omassa kirjoituksessaan. Mielenkiinnolla odotan, mitä tämä vuosi ja sitä seuraavat tuovat tullessaan. Huikeita suunnitelmia meillä ainakin on ja tällä porukalla niitä on hyvä lähteä toteuttamaan. Teille ja teidän kanssanne.

-Tanja-